Rating:8

Good food and wine in a welcoming atmosphere at the outskirts of Amsterdam.

In een rustig stukje Amsterdam, in Amsteldorp vlakbij het Amstel Station, ligt Hotel V (met tevens een vestiging aan de Nes in het centrum) en daarin restaurant The Lobby. Buiten is een uitnodigend terras met vriendelijk personeel, dat niets afweet van de wijnen die er worden geschonken.
Het grote, sfeervolle, lichte restaurant binnen zit behoorlijk vol op deze woensdagavond, waarschijnlijk gestimuleerd door de vele positieve recensies over dit restaurant. Als welkom krijgen we een gratis glas Oostenrijkse bubbels. De jonge man die aan tafel komt, schenkt het glas in, concludeert dat de mousse (de bubbels) niet naar zijn zin is, haalt het glas met verontschuldigingen weer weg en brengt ons een nieuw glas met inhoud. Complimenten, hij had ook kunnen denken dat hij er wel mee weg zou kunnen komen. Helaas valt de inhoud van het glas alsnog tegen: een saaie mousse, tikje muffig in de neus en de smaak valt snel weg. Als de sommelier hoort dat we weinig enthousiast zijn, zet hij met een royaal gebaar twee glazen champagne van Fallet-Prèvostat neer: een rijke bubbel waar geuren van geroosterd brood en amandeltjes vandaan komen en die met een fijne bitter lang in de mond blijft. We waren al blij van onszelf en worden almaar blijer van deze geste.
De sommelier verstaat zijn vak. Hij komt in eerste instantie verlegen over maar ontdooit als hij over zijn wijnen spreekt. De grote wijnkaart bevat interessante flessen, ingedeeld in boven en onder de vijftig euro en gerangschikt van licht naar vol. Wij hebben zin in een stevige witte wijn bij onze eerste gerechten. Zijn advies is een witte Rioja van Viura-druiven van negentig jaar oude stokken, een mooi complexe, kruidige wijn.
Als eerste gerecht komen er gebrande witte asperges op tafel. De zachte groenten krijgen tegenspel van een zoutige saus van comtékaas en een granola van hazelnoten en pijnboompitten. Goed gekozen groene blaadjes maken het gerecht af.
Het tussengerecht is een deegflapje gevuld met zacht-smeuïge ossenstaart. Het deeg is wel erg al dente, tegen het ongare aan. De bouillon van ossenstaart eromheen is een heerlijk plasje umami. De edamame (jonge sojaboontjes) erbij zijn aardig, de boter van merg bovenop het deegflapje is leuk bedacht maar doet weinig.
Als hoofdgerecht komt er Barbarie-eend op tafel. De eendenborst heeft een sterk naar lever smakende saus met een Oosters tintje door het vijfkruidenpoeder. De hazelnootpolenta is lekker krokant, de duindoornbes geeft een klein zuurtje en de akkerzwammen doen hun best onzichtbaar te blijven.
Bij de koffie krijgen we een fluweelzachte Marc de Bourgogne, een digestief dat wordt gestookt van de schillen en pitten van druiven.
Bij The Lobby zit je goed met zowel vrienden als zakelijke relaties. Je eet en drinkt er lekker zonder dat er sterrenambities worden gekoesterd. De sfeer is uitnodigend, zowel binnen als buiten, het overwegend jonge personeel is bijzonder aardig, zij het niet altijd even deskundig.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 European Leadership Platform

Log in with your credentials

Forgot your details?